Få ut det mesta av sommaren – roliga aktiviteter för familjen vid poolen

Sommaren är här och det betyder att det är dags för kul aktiviteter vid poolen! En av de bästa sakerna med att ha pool är att man kan njuta av det underbara vädret tillsammans med hela familjen. När sommaren börjar lida mot sitt slut kan ett pooltak hålla vattentemperaturen uppe och förlänga badsäsongen. Här kommer lite fler tips som hela familjen kommer att gilla!

Vilka typer av aktiviteter kan hela familjen delta i vid poolen?

Det finns många olika typer av aktiviteter som hela familjen kan delta om du har en pool i trädgården. Man kan ha poolkalas, spela simtag eller bara slappa i solen och läsa en bok. För barnen är att leka i poolen ofta höjdpunkten under sommarlovet och man kan också planera aktiviteter som de kan dela med andra barn i kvarteret eller umgängeskretsen. Man kan till exempel spela fotboll eller volleyboll, badminton eller kubb för att sedan avsluta med dopp i poolen. Oavsett vilken aktivitet man väljer att göra är det alltid trevligt att njuta av en dag i poolen tillsammans!

Spel för hela familjen att spela vid poolen

1. Pool-volleyboll – Utmana varandra i en spännande match vattenvolley i  poolen.
2. Skattjakt – Gör skattjakten till en utmaning genom att gömma små presenter eller godis runt poolen och se vem som hittar dem först!
3. Pool-bingo – Fyll bingo-kortet med olika objekt som du ser runt poolen och se vem som fyller upp sin bingobricka först!
4. Simning – Njut av den friska luften och solens strålar samtidigt som du simmar i din egen pool!
5. Poolparty – Bjud in vänner, grannar eller släktingar och ha en riktig fest vid poolen med goda snacks och bra musik.

Tips för säkerhet när man badar i poolen

Det är viktigt att alltid följa säkerhetsregler när man badar i poolen. Först och främst bör alltid en vuxen vara närvarande som kan hålla koll på barnen. Se till att aldrig lämna dem ensamma i poolen. Barn bör alltid ha flytvästar eller annat flythjälpmedel när de är i poolen oavsett hur bra de kan simma. Se till att barnet har ordentligt med solskyddsfaktor och ta regelbundna pauser för att dricka vatten. Låt inte barnet hoppa eller dyka från kanten av poolen, detta kan leda till skador. Och slutligen, se till att rengöra poolens filter regelbundet för att undvika bakterier som kan orsaka sjukdomar.

Att ha en pool kan sätta guldkant på semesterlivet. Se till att njuta av badsäsongen hemma i trädgården med roliga aktiviteter så länge det bara är möjligt!